Voedingsadvies op maat

Voeding is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Goede voeding zorgt ervoor dat je je fit voelt en voldoende energie hebt voor elke nieuwe dag. Maar wat is gezond eten? Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Daarom bestaat mijn voedingsadvies uit een persoonlijk voedingsplan, afgestemd op jouw doelen en rekening houdend met jouw gewoonten.

Verantwoord afvallen

Over gezond eten bestaan veel misverstanden. Ontelbaar veel boeken zijn erover geschreven en het internet puilt uit van de tips en toverformules. Toch kampen veel mensen met ongewenst overgewicht. Zo simpel is verantwoord afslanken dus blijkbaar niet. Of toch wel? Het geheim: persoonlijk advies. Want een voedingsplan op maat biedt je levenslange bescherming tegen valkuilen.

Verantwoord aankomen

Niet alleen overgewicht is lastig, ook mensen met ondergewicht worstelen met vragen over goede voeding. Op een gezonde manier aankomen is misschien zelfs wel moeilijker dan gewicht verliezen. Een goed en persoonlijk advies kan je helpen op een verantwoorde manier je streefgewicht te bereiken, of dat nu meer is of minder dan je huidige gewicht.

Eet geen dieet

Afvallen betekent: je voedingspatroon aanpassen. Niet aan de hand van een dieet maar op basis van inzicht. Vanuit mijn kennis en ervaring help ik je een voor jou gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Dit gebeurt in kleine stapjes via SMART doelen. We gooien dus niet ineens het roer om, maar houden rekening met jouw gewoonten en voorkeuren. Zo is de nieuwe manier van eten makkelijk in te passen én vol te houden. Je zult niet spectaculair snel afvallen maar wel geleidelijk en langdurig. Met duurzaam resultaat!

Zo werkt het

  • Eetgewoonten: Om te beginnen maak ik een analyse van jouw huidige voedingspatroon. Hiervoor vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden, zodat duidelijk wordt wat je normaal gezien eet en drinkt. Ik reken uit hoeveel calorieën je hierdoor binnen krijgt en in welke verhouding koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen deel uit maken van jouw huidige voedingspatroon. Dit is de basis van mijn advies om je eetgewoonten aan te passen.
  • Leefwijze: Behalve jouw eetgewoonten wil ik ook weten hoe je leeft. Heb je bijvoorbeeld fysiek zwaar of onregelmatig werk? Sport je veel? Ben je vaak moe? Ook dit neem ik mee in mijn advies.
  • Lichaamsanalyse: Natuurlijk kijken we ook waar je nu staat. Dit doen we door middel van een lichaamsanalyse (o.a. lengte, gewicht, vetpercentage, middelomtrek en BMI).
  • Persoonlijk advies: Als we alles in kaart hebben gebracht, stel ik een persoonlijk voedingsplan voor je op. Dit bevat concrete adviezen over producten die je vaker, of liever wat minder kunt eten. Je krijgt voorbeeld-dagmenu’s afgestemd op jouw voedingsbehoefte en als je wilt gaan we samen boodschappen doen, zodat ik je ter plekke kan helpen slimme keuzes te maken. En zijn er levensmiddelen die je niet kunt weerstaan? Dan richten we jouw voedingsadvies zo in dat je hier gewoon van kunt blijven genieten. Jouw manier van leven is ten slotte ons uitgangspunt!
  • Extra motivatie: De meeste mensen kunnen zelfstandig aan de slag met hun voedingsplan. Maar om zeker te weten dat je jouw doel bereikt, plannen we tussentijdse gesprekken in waarbij we de balans opmaken. Als personal coach check ik in die gesprekken natuurlijk ook jouw motivatie, en stimuleer ik je om te blijven werken aan jouw ultieme doel.

Gun jezelf jouw streefgewicht

Ben je benieuwd wat voeding voor jou kan doen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.