Personal Trainer: ook voor jou!

Trainen met een personal trainer; veel mensen denken dat dit niet voor hen is weggelegd. Een misverstand, want als personal trainer begeleid ik vooral ‘gewone’ mensen bij het behalen van hun persoonlijke doelen. Niet alleen op sportief gebied, maar ook op het gebied van voeding, gewicht en ontspanning. Ik help mijn cliënten hun totale leefstijl te verbeteren zodat ze fitter en bewuster in het leven staan. Kortom: een personal trainer is méér dan een exclusief sportabonnement.

Doelgericht

Bij Personal Training staat jouw doel voorop. Alles wat we doen, is erop gericht jouw persoonlijke doelstelling te behalen, bijvoorbeeld:

  • Afvallen / aankomen / je figuur verbeteren
  • Conditie verbeteren (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen)
  • Trainen op snelheid of coördinatie
  • Het aanleren van een specifieke sport
  • Herstellen van een ziekte
  • Sporten ondanks beperkingen

Trainingsschema

Als personal trainer stel ik een persoonlijk trainingsschema voor je op. We gaan na waar je nu staat en formuleren samen het doel dat je wilt bereiken. Het trainingsschema zorgt ervoor dat we steeds gericht naar dat doel toe te blijven werken. Waar nodig stellen we het schema tussentijds bij.

Motiveren en uitdagen

Je doel bereiken vereist inzet en motivatie. Met een veeleisende baan, een druk gezinsleven en een rijk sociaal leven is dat soms best moeilijk op te brengen. Als personal trainer ben ik er om jou te motiveren. Ook – of misschien wel juist – als jij het even niet ziet zitten. Het is mijn taak om jou te stimuleren je trainingsschema vol te houden. Ik daag je uit, zodat je elke training weer het beste uit jezelf haalt. En ik weet zeker: na afloop ben je blij dat je bent gegaan.

Individuele begeleiding

Personal training betekent individuele begeleiding, 1 op 1. We sporten waar en wanneer het jou uitkomt. Alles is mogelijk: bij je thuis of op het werk, op de sportschool, in een gymzaal of lekker buiten in de open lucht. Ook de tijden zijn flexibel. Ben je een vroege vogel? Dan sporten we voor dag en dauw. Ben je meer een avondmens? Dan trainen we aan het einde van de dag.

Smallgroup training

Het is ook mogelijk om personal training in te zetten voor kleine groepen van 2 tot 4 personen. Sport bijvoorbeeld samen met een vriend of vriendin, collega’s, partner of familieleden. Het sociale element maakt dat je de training makkelijker volhoudt. Bovendien deel je de personal trainer kosten met de overige deelnemers. Win-win!

Zo werkt personal training

Als personal trainer vind ik het heel belangrijk dat het klikt tussen ons. Elke nieuwe samenwerking start daarom met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Kies je ervoor om met mij aan de slag te gaan, dan volgt een intake. Hierin bespreken we wat jouw doelen zijn, hoe je wilt gaan trainen, waar, wanneer, etc. Ook meten we jouw beginsituatie aan de hand van een vragenlijst, uitgebreide lichaamsanalyse (o.a. gewicht, bloeddruk, vetpercentage, middelomtrek en BMI) en enkele tests (conditie, uithoudingsvermogen).

Op basis van de intake stel ik een plan van aanpak voor je op. Dit bestaat onder andere uit een persoonlijk trainingsschema en een leefwijzeadvies, met tips op het gebied van voeding en bewegen.

Natuurlijk starten we zo snel mogelijk met de training. Als jouw personal coach stel ik alles in het werk om je van je beginsituatie richting je eerste doel te begeleiden. Hoe beter we elkaar kennen, des te beter kan ik je motiveren en stimuleren om voluit te trainen. We evalueren (en meten) regelmatig om zeker te zijn dat we op de goede weg zitten.

Kosten personal trainer

Met een personal trainer combineer je de kosten van een sportabonnement met de prijs van een mental coach én een voeding- of gewichtsconsulent. Je werkt niet alleen aan je sportieve doelen maar verbetert tegelijkertijd je totale leefstijl, waardoor je fitter en gelukkiger door het leven gaat. Er zijn verschillende abonnementsvormen mogelijk. Het tarief is afhankelijk van het aantal uren dat je vastlegt. Ga je de samenwerking voor een langere periode aan dan betaal je een lager uurtarief, en bovendien is de kans van slagen groter.