Kickboksen: een complete work-out

Kickboksen is een intensieve groepsles waarbij je traint op kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. Het is de ideale sport om veel calorieën te verbranden. De lessen zijn bedoeld voor recreatieve sporters vanaf 6 jaar. We trainen zo veel mogelijk in de buitenlucht, alleen ’s winters en bij slecht weer trainen we in de gymzaal aan het Marijkeplein in Leende.

Fysieke & mentale training

Tijdens kickboks-les combineren we stoten uit de bokssport met trappen uit karate en taekwondo. Je gebruikt zowel je armen als je benen. Via de trap- en stoottechnieken leer je jezelf verdedigen en train je je zelfbeheersing. Deze combinatie van fysieke en mentale inspanning maakt van kickboksen een complete work-out. Het is de ideale manier om je hoofd leeg en te maken en je lichaam fit.

Let’s move!

We starten elke training met een goede warming-up. Daarna werken we aan techniek en behendigheid via combinaties op de bokshandschoenen. Vervolgens gaan we sparren (in tweetallen), waarbij het hele lichaam aan bod komt. Je raakt elkaar – met beleid – uitsluitend op het lichaam, niet in het gezicht. Zo minimaliseren we de kans op blessures. Na het sparren oefenen we traptechnieken op de trapkussens, en we sluiten af met een effectieve cooling down.

Your Website Title
How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014

Gratis proefles

Wil je ontdekken of kickboksen iets voor jou is? Check het lesrooster om te zien wanneer de eerstvolgende les is en meld je aan voor een gratis proefles!