Bootcamp: de natuur als fitnessruimte

Bootcamp is een intensieve vorm van buiten fitness voor deelnemers vanaf 12 jaar. We werken aan zowel kracht als uithoudingsvermogen en gebruiken daarbij de natuur als fitnessruimte. Naast lichaamseigen oefeningen werken we met materialen die we onderweg tegenkomen, zoals sloten, boomstammen en autobanden. We trainen drie keer per week in groepsverband, ieder naar eigen kunnen. Een ding is zeker: een uurtje bootcamp staat garant voor een full body work-out.

 

Outdoor workout

Buiten sporten is bijzonder effectief. Trainen in de vrije natuur levert een enorme energieboost waardoor je makkelijker je grenzen verlegt en jezelf kunt blijven verbeteren. De training is heel gevarieerd: we werken aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie. In een uurtje tijd verbrand je zo makkelijk 600 tot 800 calorieën.

Train bijvoorbeeld voor een Obstacle Run,zie hieronder de film van een Obstacle Run georganiseerd door ons.

Bootcamp level 1

Nooit eerder aan outdoor fitness gedaan? Dan is Bootcamp Level 1 iets voor jou. Het is dé manier om kennis te maken met deze vorm van buiten fitness. Aan de hand van lichaamseigen oefeningen, (hard)loopvormen en klein (functioneel) fitness materiaal gaan we op zoek naar jouw grenzen. En vervolgens proberen we die wat op te rekken. Je traint binnen de groep op jouw eigen niveau met als doel: jezelf verbazen en verbeteren.

Bootcamp level 2

Voor de gevorderde bootcamper. Als je eenmaal vertrouwd bent met een stevig potje buiten fitness gaan we een stap verder. Net als bij level 1 maken we gebruik van lichaamseigen oefeningen, (hard)loopvormen en klein (functioneel) fitness materiaal, maar we leggen de lat natuurlijk nét wat hoger. Je zult versteld staan wat je allemaal kunt!

Bootcamp afterparty

Samenwerken en gezelligheid zijn belangrijke onderdelen van een bootcamp training. Daarom sluiten we elke training af met een ‘afterparty’. Onder het genot van wat fruit en iets te drinken herstellen we van alle inspanningen en maken we alvast plannen voor de volgende keer. Je gaat naar huis met een voldaan gevoel en een flinke dosis nieuwe energie.

Train bij ons voor de Strong Viking Obstacle Run of voor de Mudmasters!