Hardlopen: een zeer effectieve work-out

Hardlopen is voor veel mensen de ideale manier van sporten. Met de juiste schoenen train je waar en wanneer je maar wilt en op je eigen niveau. Het enige wat je nodig hebt is tijd, zin en motivatie. Tenzij… je er méér uit wilt halen voor jezelf.

Hoe goed is jouw hardlooptechniek?

De hardloopgroep van Fit inn&out is bedoeld om jou als recreatieve loper een stap verder te brengen in je hardlooptraining. Want al zou je het niet zeggen, goed hardlopen vergt aardig wat techniek. Hoe beter je hardlooptechniek, des beter je prestaties en hoe kleiner de kans op blessures.

In onze hardlooptraining staat afwisseling voorop. Elke week werken we op een andere manier aan jouw persoonlijke doelen. Of je nu een ervaren hardloper bent of juist een beginner, ieder traint op zijn eigen niveau en kunnen. We trainen in een inspirerende omgeving, op de recreatievelden bij Leende of in het mooie Leenderbos.

Hardloopgroep

We besteden veel aandacht aan techniek en loopscholing. Iedere hardloper heeft een eigen manier van lopen. Tijdens de training laat ik je zien hoe jij jouw loopcyclus kunt verbeteren, zodat je makkelijker loopt en dus intensiever kunt trainen. Na elke hardlooptraining heb je weer nieuwe tips om in je eigen trainingsrondjes toe te passen.

Core stability

Bij hardlopen ligt de nadruk vooral op de beenspieren. Maar voor een goede loophouding en balans zijn ook de spieren rond je romp, de ‘core’, erg belangrijk. Het trainen op core stability verkleint de kans op blessures en draagt bij aan een betere looptechniek. Met gerichte oefeningen leer ik je hoe jij dit voor jezelf kunt trainen.

Trainingsschema

De hardlooptraining is bedoeld als aanvulling op jouw eigen trainingsrondjes. We trainen in groepsverband op een vaste dag in de week. Voor jouw individuele trainingsrondjes bied ik je een persoonlijk trainingsschema aan, afgestemd op jouw niveau, doelen en aandachtspunten. Dit trainingsschema stellen we regelmatig bij. Zo haal jij op sportief gebied het beste uit jezelf.

Kijk in het lesrooster om te zien wanneer de eerstvolgende hardlooptraining is. 

Personal coach

Hardlopen is een sport die vaak individueel wordt beoefend. Door daarnaast eens per week in groepsverband te trainen, combineer je de voordelen van een flexibele work-out met de motivatie van trainen in groepsverband. Als Personal Trainer coach ik je tijdens de looptraining in het behalen van jouw persoonlijke doelen. We leggen de lat steeds een stukje hoger.

Fit over de finishlijn

Binnen de hardloopgroep ontstaat soms spontaan het idee om deel te nemen aan een hardloopwedstrijd. Bij voldoende animo bied ik je de mogelijkheid om hiervoor gezamenlijk in te schrijven. We trainen vervolgens samen naar dit doel toe. Het is uiteraard niet verplicht maar de ervaring leert: het geeft je trainingsrondjes een enorme boost!